Dit zijn de 5 beste supplementen voor een gezonde huid

Dit zijn de 5 beste supplementen voor een gezonde huid

Supplementen voor een gezonde huid zijn nodig om je huid een extra boost te geven. De conditie van je huid verklapt namelijk direct hoe je met je gezondheid omgaat. Slaap je al een poosje minder goed, dan laat de textuur van je huid je nieuwe rustgewoonten, of beter gezegd het gebrek daaraan, zien. Ervaar je veel stress in je leven, dan is de kans op acne in je gezicht bijvoorbeeld ook groter dan normaal. Naast simpelweg op tijd naar bed gaan en minder piekeren, zijn er een aantal handige producten en behandelingen die je huid een boost kunnen geven. In dit artikel geven we je tips over supplementen waarmee je een gezonde huid kunt realiseren.

supplementen-gezonde-huid

Supplementen

Supplementen kunnen je huid net dat handje helpen dat je nodig hebt. Graag nemen we een aantal met je door. Zo zijn er in ieder geval 5 supplementen die zorgen voor een gezonde huid.

Vitamine A

Voor een gezonde huid heb je niet alleen voldoende vitamines en slaap nodig, maar ook kan het helpen om een aantal supplementen bij te slikken. We beginnen met het meest essentiële: vitamine A. Vitamine A is een verzamelnaam voor in vet oplosbare retinoïden. Denk hierbij aan retinyl, retinal en retinol. De retinoïden zorgen ervoor dat de huid minder snel veroudert en de celomzet wordt verhoogd. Ook helpt het om het aantal nieuwe cellen te verbeteren. Ook producten bieden een oplossing om meer vitamine A in je systeem te krijgen. Zo is er cosmetica die vitamine A bevat die onregelmatige cellen normaliseert. Ook zou vitamine A zelfs bijdragen aan het voorkomen van huidkanker. Een win-win situatie dus!

Zink

Zeker wanneer je veel last hebt van acne in je gezicht, kan het helpen om extra zink in je voedingspatroon op te nemen. Zink is namelijk essentieel voor een geïrriteerde huid. Wanneer je dit als supplement gebruikt, merk je snel dat het zichtbaar bijdraagt aan een gezondere huid.

Vitamine E

Is jouw huid dof, dan is het een goed idee om extra vitamine K aan je dagelijkse menu toe te voegen. Voor een stralende huid is dit antioxidant essentieel. Je haalt het relatief gemakkelijk uit je voeding; je hoeft er alleen maar veel noten, zaden, fruit en groenten voor te eten.

Vitamine D

Denk je aan vitamine D, dan denk je natuurlijk aan voldoende zonlicht. Helaas hebben we hier vooral in de winter een chronisch tekort aan. Gelukkig kan je het bijslikken in de vorm van druppels of tabletjes, waardoor je die glanzende huid binnen de kortste keren weer terug hebt.

Vitamine C

Wist je dat je vitamine C nodig hebt om voldoende collageen in je lichaam aan te maken? Collageen verstevigt je huid en houdt deze elastisch. Je lichaam maakt vitamine C niet vanzelf aan, dus je haalt het voornamelijk uit je voeding. Wil je zeker weten dat je er genoeg van binnenkrijgt? Gebruik dan ook vitamine C supplementen!

Ervaringen

Sabine heeft mij echt geholpen met mijn huid. Ik heb voor een korte periode de Mirena spiraal gehad waardoor ik enorme acne kreeg dat had ik nog nooit eerder gehad. Na een paar behandeling bij Sabine ziet mij huid er weer zoals ouds uit. Ze ik vakkundig, en gastvrij je voelt je snel fijn in de salon. Het is zeker een aanrader.

- Shirley

Samen met mn zusje zo heeeerlijk verwend! Volop aandacht en altijd gezellig!! Sabrina is heerlijk authentiek en daardoor voel je je snel thuis. Zeker een aanrader!!

- Diana en Bianca Spoelder

Een hele fijne middag gehad bij Sabine. Ik mocht een fijne dermaplaning behandeling ontvangen. Van een doffe, vale huid naar een mooie stralend gezicht. Zo ontzettend blij mee. Dankjewel Sabine voor de gastvrijheid en je behandeling.

- Desi

Klaar om een van mijn behandelingen te proberen?

Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een van mijn behandelingen.