Tips tegen jouw onzuivere huid

Tips tegen jouw onzuivere huid

Puistjes, oneffenheden, bultjes, acne, vlekjes en plekjes: bijna niemand is gezegend met een perfecte huid. En zelfs de kleinste onzuiverheden vormen soms een groot probleem. In dit artikel lees je alle tips tegen een onzuivere huid.

onzuivere-huid

Kenmerken van een onzuivere huid

Een onzuivere huid wordt gekenmerkt door puistjes, mee-eters, grove poriën en een vette huid. Dit beperkt zich niet alleen tot het gezicht: ook de nek, schouders, borstkas en rug zijn vaak aangedaan. De poriën aan de oppervlakte van de huid raken verstopt, waardoor er een ophoping ontstaat van talg, vuil en dode huidcellen. Wanneer hier bacteriën bij komen, leidt dit tot ontstekingen, puistjes, en een extreem vette huid.

Hormonen

Om een onzuivere huid te bestrijden, is het belangrijk om te weten waar deze door wordt veroorzaakt. Helaas is een onzuivere huid vaak het gevolg van een verhoogde talgproductie. Deze is grotendeels hormonaal bepaald. Mannelijke hormonen (androgenen) stimuleren de talgklieren om meer talg aan te maken, terwijl vrouwelijke hormonen (oestrogenen en progestagenen) de productie hiervan juist tegengaan. Wanneer er een hormonale disbalans ontstaat, veroorzaakt dit puistjes. Dit verklaart waarom pubers, mannen en zwangere vrouwen vaker last hebben van een onzuivere huid.

Stress, cosmetica, reiniging en meer

Maar naast hormomen zijn er nog een aantal andere factoren die bepalend zijn voor de conditie van je huid, zoals stress. Bovendien moet je huid kunnen ademen. Bepaalde soorten cosmetica of vette crèmes zorgen er echter voor dat de poriën van je huid verstopt raken. Bovendien kunnen ze de huid irriteren, waardoor de talgproductie wordt verstoord. Dit is ook de reden dat je je huid altijd goed moet reinigen, zeker als je make-up draagt. En wist je dat voeding ook een grote impact heeft op je huid?

Weten wat de oorzaak is van je onzuivere huid is één, maar hoe kom je er vanaf? Er zijn talloze tips, de ene effectiever dan de ander. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

  • Creëer een vaste reinigingsroutine. Consistency is key: tweemaal per dag reinigen met lauwwarm water en een pH-neutrale zeep. Doe je dit langere tijd, dan zul je merken dat de conditie van je huid aanzienljk verbetert. Combineer dit het liefste met een biologische olie voor de huid. Deze verstopt je poriën niet, maar reguleert de talgproductie juist.
  • Voed je huid van binnenuit. Je kunt je huid voeden met de beste en duurste crèmes, maar als je niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, zul je weinig merken van de crèmes. De stelling ‘van chocola krijg je puistjes’ is misschien een beetje achterhaald, maar een gezond en gevarieerd voedingspatroon is erg belangrijk. Voldoende vitamines, gezonde vetten en water maken een groot verschil. En hoewel er niets mis is met een stukje chocola zo nu en dan, is het goed om voorzichtig te zijn met suikers en zuivel.
  • Afblijven! Hoe verleidelijk het ook is om te krabben, peuteren en uitknijpen, doe het alsjeblieft niet. Dit leidt in de meeste gevallen namelijk tot nóg meer ontstekingen en onzuiverheden, en in het ergste geval zelfs tot littekens. Kun je jezelf écht niet bedwingen? Beperk je dan tot het uitknijpen van mee-eters en puistjes met een witte kop. Open de poriën eerst met een warme douche of een vochtige, warme theedoek en gebruik een tissue om te voorkomen dat er vuil in de puistjes terecht komt. En forceer vooral niets!

Salon Colorfull

De behandeling van een onzuivere huid kun je toch echt het beste aan een huidspecialist overlaten. Iemand die weet waar hij of zij mee bezig is, wat jouw huid nodig heeft, en wat er nodig is om een optimaal resultaat te bereiken. En wist je dat behandelingen regelmatig worden vergoed door je zorgverzekeraar? De specialisten van Salon Colorfull weten wat het beste is voor jou en jouw huid.

Ervaringen

Sabine heeft mij echt geholpen met mijn huid. Ik heb voor een korte periode de Mirena spiraal gehad waardoor ik enorme acne kreeg dat had ik nog nooit eerder gehad. Na een paar behandeling bij Sabine ziet mij huid er weer zoals ouds uit. Ze ik vakkundig, en gastvrij je voelt je snel fijn in de salon. Het is zeker een aanrader.

- Shirley

Samen met mn zusje zo heeeerlijk verwend! Volop aandacht en altijd gezellig!! Sabrina is heerlijk authentiek en daardoor voel je je snel thuis. Zeker een aanrader!!

- Diana en Bianca Spoelder

Een hele fijne middag gehad bij Sabine. Ik mocht een fijne dermaplaning behandeling ontvangen. Van een doffe, vale huid naar een mooie stralend gezicht. Zo ontzettend blij mee. Dankjewel Sabine voor de gastvrijheid en je behandeling.

- Desi

Klaar om een van mijn behandelingen te proberen?

Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een van mijn behandelingen.