Wat doe ik tegen een droge huid tijdens de overgang?

Wat doe ik tegen een droge huid tijdens de overgang?

De overgang. Iedere vrouw tussen de 40 en 60 jaar krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Tijdens deze periode gebeurt er van alles in je lichaam. Een gevolg dat minder bekend is, is dat je te maken kunt krijgen met huidproblemen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw huid soepel en gehydrateerd blijft, ook tijdens de overgang?

Droge-huid-tijdens-overgang

Veranderingen tijdens de overgang

De overgang zorgt ervoor dat de hormoonbalans van je lichaam verandert. Een van deze veranderingen is dat je lichaam minder oestrogeen aanmaakt. Oestrogeen heeft heel veel verschillende functies. Oestrogeen is verantwoordelijk voor de correcte groei van je lichaam, voor de ontwikkeling en groei van de baby tijdens de zwangerschap én regelt je menstruatiecyclus. Ook houdt oestrogeen je huid vet en gezond. Wanneer je lichaam minder oestrogeen aanmaakt, heeft dit dus ook gevolgen voor je huid.

Huidproblemen door afgenomen oestrogeen

Oestrogeen zorgt voor de aanmaak van collageen en ceramiden in de huid. Collageen zorgt voor een soepele huid die zichzelf snel herstelt. Ceramiden reguleren de vochtigheid van de huid. Wanneer beide stofjes minder aanwezig zijn, leidt dit tot een drogere, slappere huid. Daarnaast maakt je huid ook door huidveroudering steeds minder collageen aan. Hierdoor kun je sneller te maken krijgen met jeuk en irritatie van de huid. Je huid voelt sneller droog aan en problemen zoals allergieën waar je eerder jeuk van kreeg kunnen heviger worden.

Tips voor thuis

Wat kun je zelf doen om je huid gehydrateerd te houden? Dit zijn mijn adviezen:

  • Bescherm je huid tegen de zon. Ja, ook in de winter! Zon kan je huid extra beschadigen door de uv-straling die hierbij meekomt.
  • Probeer niet te heet te douchen. Hete douches zorgen ervoor dat de vetten in de huid ook verminderen.
  • Drink genoeg water en beperk alcohol. Alcohol kan de huid extra uitdrogen.
  • Gebruik producten die geschikt zijn voor jouw huid. De schoonheidsspecialist kan jou adviseren welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype.

Laat je huid verzorgen

Merk je dat je toch vaak last hebt van een geïrriteerde, droge huid? Dan kan het helpen om je huid te laten verzorgen bij de schoonheidsspecialist. Salon Colorfull biedt verschillende behandelingen aan die je hierbij kunnen helpen. Dermaplaning is bijvoorbeeld een manier om de doorbloeding en collageenaanmaak van de huid te stimuleren. Hierbij wordt uiterst voorzichtig gebruik gemaakt van een mesje om de bovenste laag van de huid te verzorgen (zonder te snijden).

Microneedling gaat een stapje verder en kan naast het verzorgen en stimuleren van de huid ook lijntjes en rimpels verminderen. Dit gebeurt door middel van microscopische naaldjes die kleine gaatjes maken in de huid. Doordat de huid zich vervolgens hersteld, wordt deze ook egaler en soepeler.

Voor advies en behandelingen

Aangezien je huid door de overgang verandert, is het goed om stil te staan bij de andere verzorging die dit met zich meebrengt. Ik kan mij voorstellen dat je hier nog best wel wat vragen over hebt. Kom gerust langs bij Salon Colorfull voor een behandeling, dan geef ik je graag advies over hoe je jouw huid gezond kunt houden. Door producten te gebruiken die passen bij jouw huidtype en je met een geschikte behandeling in de watten te leggen, help ik jou aan een stralende, gezonde huid!

Ervaringen

Sabine heeft mij echt geholpen met mijn huid. Ik heb voor een korte periode de Mirena spiraal gehad waardoor ik enorme acne kreeg dat had ik nog nooit eerder gehad. Na een paar behandeling bij Sabine ziet mij huid er weer zoals ouds uit. Ze ik vakkundig, en gastvrij je voelt je snel fijn in de salon. Het is zeker een aanrader.

- Shirley

Samen met mn zusje zo heeeerlijk verwend! Volop aandacht en altijd gezellig!! Sabrina is heerlijk authentiek en daardoor voel je je snel thuis. Zeker een aanrader!!

- Diana en Bianca Spoelder

Een hele fijne middag gehad bij Sabine. Ik mocht een fijne dermaplaning behandeling ontvangen. Van een doffe, vale huid naar een mooie stralend gezicht. Zo ontzettend blij mee. Dankjewel Sabine voor de gastvrijheid en je behandeling.

- Desi

Klaar om een van mijn behandelingen te proberen?

Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een van mijn behandelingen.