Rimpels tegengaan: wat helpt echt tegen lijntjes in je gezicht?

Rimpels tegengaan: wat helpt echt tegen lijntjes in je gezicht?

Rimpels tegengaan staat standaard op het takenlijstje van veel vrouwen wanneer ze ouder worden, zeker vanaf hun veertigste. Iedereen krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Na je veertigste gebeurt er van alles in je lichaam. Rimpels horen hier helaas ook bij. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk rimpels krijgt als je ouder wordt?

rimpels-tegengaan

Vermijd stress

De invloed van stress op jouw gezicht is groot. Niet alleen krijg je door het stresshormoon cortisol sneller acne en onzuiverheden, maar ook verschijnen er sneller lijntjes in je gezicht wanneer je veel aan je hoofd hebt. Een stressvolle dag tekent zich vaak af in je huid. Cortisol verslechtert namelijk de collageen- en elastinevezels in het bindweefsel. Laten deze nu net belangrijk zijn voor een soepele en rimpelloze huid. Het effect van stress op je huid is dus heel groot en zorgt ervoor dat rimpels tegengaan lastig wordt.

Verzorg je huid van binnenuit

Verzorgingsproducten zijn niet altijd de enige oplossing, wil je rimpels tegengaan. Je huid moet namelijk ook van binnen in balans zijn. Besteed daarom meer aandacht aan het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen. Vitamine C heeft bijvoorbeeld erg veel invloed op huidveroudering. Supplementen zijn daarom ideaal om toe te voegen aan je eetpatroon.

Ga voor huidverjonging

Zelfs wanneer je je huid goed verzorgt, niet te veel stress hebt én er een gezond voedingspatroon op na houdt, is het huidverouderingsproces niet te stoppen. Vanaf je twintigste levensjaar treedt dit in werking en loopt de productie van collageen en elastine al terug. Collageen zorgt voor stevigheid en structuur en elastine voor de elasticiteit van je huid. Dat heeft tot gevolg dat je huid dunner en slapper wordt en er rimpels ontstaan. Huidverjonging is dan een goed idee, bijvoorbeeld in de vorm van microneedling therapie. Op deze manier worden de actieve werkstoffen van het gebruikte serum sneller in je huid opgenomen, terwijl aan de andere kant de naaldjes ervoor zorgen dat je huid nieuw collageen en elastine aanmaakt. Hierdoor wordt rimpels tegengaan makkelijker en ook wordt je huid er een stuk soepeler van.

Rimpels tegengaan: advies en behandelingen

Stress is niet altijd te vermijden, maar dat betekent niet dat je niks kan doen voor je huid. Met de juiste verzorging kun je je huid enorm ondersteunen. Maar ook door genoeg te ontspannen kun je stress verminderen en dus rimpels tegengaan. Ik kan mij voorstellen dat je hier meer vragen over hebt. Kom gerust langs bij Salon Colorfull voor een behandeling, dan geef ik je graag advies over hoe je rimpels kunt tegengaan. Door producten te gebruiken die passen bij jouw huidtype en je met een geschikte behandeling in de watten te leggen, help ik jou aan een stralende, jonge huid!

Ervaringen

Sabine heeft mij echt geholpen met mijn huid. Ik heb voor een korte periode de Mirena spiraal gehad waardoor ik enorme acne kreeg dat had ik nog nooit eerder gehad. Na een paar behandeling bij Sabine ziet mij huid er weer zoals ouds uit. Ze ik vakkundig, en gastvrij je voelt je snel fijn in de salon. Het is zeker een aanrader.

- Shirley

Samen met mn zusje zo heeeerlijk verwend! Volop aandacht en altijd gezellig!! Sabrina is heerlijk authentiek en daardoor voel je je snel thuis. Zeker een aanrader!!

- Diana en Bianca Spoelder

Een hele fijne middag gehad bij Sabine. Ik mocht een fijne dermaplaning behandeling ontvangen. Van een doffe, vale huid naar een mooie stralend gezicht. Zo ontzettend blij mee. Dankjewel Sabine voor de gastvrijheid en je behandeling.

- Desi

Klaar om een van mijn behandelingen te proberen?

Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een van mijn behandelingen.