Het effect van stress op je huid

Spring je bijna uit je vel van de spanning? Het effect van stress op je huid

In tijden van stress lijkt alles gewoon tegen te zitten. Je voelt je al gespannen en dan gaat er ook nog van alles mis: je slaapt niet goed, je zorgt minder goed voor jezelf en het gaat van kwaad naar erger. Als klapper op de vuurpijl: vaak krijg je er ook nog eens huidproblemen bij. Maar hoe komt het en wat merk je allemaal? Een antwoord op deze vraag is er niet, want er zijn meestal meerdere redenen die een rol spelen. Toch kan het bewust worden van de effecten van stress op je huid je al helpen. Zo leer je namelijk onrust te herkennen en kun je er beter op inspelen, zodat je huid niet ook nog een stressfactor wordt.

stress

Onzuiverheden

Dit zal wel een van de bekendste kwalen zijn bij stress: puistjes. Maar waarom is dat zo? Het komt onder andere door het stresshormoon cortisol. Wanneer je gestrest bent, maakt je lichaam hier te veel van aan. Cortisol stimuleert de talgproductie, maar onderdrukt tegelijkertijd het immuunsysteem. Hierdoor raken de poriën sneller verstopt en kan je lichaam de ontstekingen minder goed tegengaan. Daarnaast stimuleert de toegenomen testosteron door stress ook nog eens de talgproductie. Niet gek dus dat die onrustige huid verschijnt na een hectische week op het werk.

Huidveroudering

Na een stressvolle dag voel je je soms al dubbel je leeftijd, maar helaas zorgt te veel stress ook dat je huid er ouder uit gaat zien. Cortisol verslechtert namelijk de collageen- en elastinevezels in het bindweefsel. Helaas zijn die juist heel belangrijk voor het behouden van een stevige en soepele huid. Als ze beschadigd worden, zorgt dit ervoor dat de huid verslapt en er meer rimpels tevoorschijn komen.

Wondgenezing

Je lichaam werkt helaas niet met secondelijm… het heeft even tijd nodig om te herstellen. Dit gebeurt voornamelijk ’s nachts, wanneer je aan het slapen bent. Dit komt omdat je huid tijdens de nacht zichzelf niet hoeft te beschermen tegen de zon en andere omgevingsfactoren. Dan heeft de huid eindelijk de tijd om de schade die gedurende de dag is opgelopen te repareren. Alleen wat er vaak gebeurt als je gestrest bent, is dat je minder slaapt. Dit heeft tot gevolg dat wondjes minder snel genezen.

Huidirritatie

Stress maakt het leven zuur, maar het vermindert helaas ook de aanmaak van goede zuren. Voor een gehydrateerde huid is het namelijk belangrijk om voldoende hyaluronzuur in je lichaam te hebben. Door stress wordt de aanmaak hiervan helaas verminderd en kun je last krijgen van een droge huid en alle gevolgen van dien. Hierdoor loop je namelijk de kans last te krijgen van een geïrriteerde, rode of jeukende huid. Problemen zoals eczeem kunnen dan gaan opspelen. Dit is waarom hydratatie door middel van drinken en gezichtsverzorging extra belangrijk is in tijden van stress.

Over Salon Colorfull

Stress is niet altijd in de hand te houden, maar dat betekent niet dat je niks kan doen voor je huid. Met de juiste verzorging kun je je huid enorm ondersteunen. Maar ook door middel van ontspanning kun je de effecten van stress beperken. Als je nu denkt: het zit me zo hoog, ik weet niet waar ik moet beginnen… maak je geen zorgen. Ik kan je helpen met ontspannen en ik kan je laten zien dat door de juiste verzorging je huid er weer bovenop komt. Als je jezelf hierin kan vinden, maak dan een afspraak en dan gaan we de stress samen te lijf!

Ervaringen

Sabine heeft mij echt geholpen met mijn huid. Ik heb voor een korte periode de Mirena spiraal gehad waardoor ik enorme acne kreeg dat had ik nog nooit eerder gehad. Na een paar behandeling bij Sabine ziet mij huid er weer zoals ouds uit. Ze ik vakkundig, en gastvrij je voelt je snel fijn in de salon. Het is zeker een aanrader.

- Shirley

Samen met mn zusje zo heeeerlijk verwend! Volop aandacht en altijd gezellig!! Sabrina is heerlijk authentiek en daardoor voel je je snel thuis. Zeker een aanrader!!

- Diana en Bianca Spoelder

Een hele fijne middag gehad bij Sabine. Ik mocht een fijne dermaplaning behandeling ontvangen. Van een doffe, vale huid naar een mooie stralend gezicht. Zo ontzettend blij mee. Dankjewel Sabine voor de gastvrijheid en je behandeling.

- Desi

Klaar om een van mijn behandelingen te proberen?

Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een van mijn behandelingen.