Last van een droge huid? Dit kan helpen!

Last van een droge huid? Dit kan helpen!

Veel mensen hebben last van een droge huid en met name tijdens de koude wintermaanden kan onze huid snel uitdrogen. Je hebt bijvoorbeeld last van schrale plekken, een droge hoofdhuid of schilfertjes.

droge-huid

Hoe ziet het eruit?

Een droge huid kan erfelijk zijn, maar kan ook ontstaan door invloeden van buitenaf. Een droge huid is simpel te herkennen, deze voelt namelijk vaak trekkerig aan. Vaak is dit rond de neus, mondhoeken en andere plekken waar het gezicht veel beweegt.

Wat is de oorzaak van een droge huid?

De huidbarrière bestaat voornamelijk uit vetten. Als deze vetten minder worden, ontstaat de mogelijkheid voor de huid om uit de drogen. Een droge huid kan bijvoorbeeld komen door het gebruiken van (verkeerde) reinigingsmiddelen, die te agressief zijn voor jouw huid. Deze strippen je huid van de nodige vetten. In tegenstelling tot wat veel mensen geloven, zorgt vaak wassen juist voor een drogere huid. Kou, wind en droge lucht kunnen hetzelfde effect geven. Verder kun je jeuk, roodheid en schilfertjes op de huid zien.

Andere aandoeningen

Helaas kan een droge huid onbehandeld laten, tot andere huidcondities leiden. Blijft de huid langere tijd droog, dan loop je bijvoorbeeld risico op eczeem of een huidinfectie. Eczeem ontstaan door een droge huid wordt ook wel uitdrogingseczeem genoemd. De huid is dan verergerd rood, jeukend en schilferig en er kunnen kloven in de huid ontstaan. Behalve dat het er vaak niet mooi uitziet, kan het ook nog eens pijn doen of heel vervelend zijn.

Wat kun je eraan doen?

Gelukkig is er een hoop dat je kunt doen tegen een droge huid, maar probeer de huid vooral zoveel mogelijk rust te geven. De huid heeft tijd nodig om de natuurlijke barrière weer op te zetten. Als jij je huid dus overmatig gaat wassen of onnodig plukt, pulkt of krabt aan de huid maakt deze het probleem vaak alleen maar erger. Heet water is ook een no-go. Dep de huid droog na het douchen en vet deze zo snel mogelijk in met een vettige, dikke crème.

Salon Colorfull

Salon Colorfull vindt het belangrijk dat jouw problemen écht aangepakt worden, van binnenuit en van buitenaf. Persoonlijke aandacht staat bij ons dan ook centraal. We kijken samen met jou naar wat de oorzaak is van jouw droge huid en hoe we kunnen helpen deze te herstellen.

Ervaringen

Sabine heeft mij echt geholpen met mijn huid. Ik heb voor een korte periode de Mirena spiraal gehad waardoor ik enorme acne kreeg dat had ik nog nooit eerder gehad. Na een paar behandeling bij Sabine ziet mij huid er weer zoals ouds uit. Ze ik vakkundig, en gastvrij je voelt je snel fijn in de salon. Het is zeker een aanrader.

- Shirley

Samen met mn zusje zo heeeerlijk verwend! Volop aandacht en altijd gezellig!! Sabrina is heerlijk authentiek en daardoor voel je je snel thuis. Zeker een aanrader!!

- Diana en Bianca Spoelder

Een hele fijne middag gehad bij Sabine. Ik mocht een fijne dermaplaning behandeling ontvangen. Van een doffe, vale huid naar een mooie stralend gezicht. Zo ontzettend blij mee. Dankjewel Sabine voor de gastvrijheid en je behandeling.

- Desi

Klaar om een van mijn behandelingen te proberen?

Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een van mijn behandelingen.