Afrekenen met eczeem? Ga voor een totale aanpak!

Afrekenen met eczeem? Ga voor een totale aanpak!

De laatste tijd lijkt jouw huidconditie steeds meer achteruit te gaan. Je hebt continu jeuk, er ontstaan rode vlekken en je huid schilfert ontzettend. Hoewel de rode vlekken en de schilfers je buitenkant veranderen, zorgt je onrustige huid ook voor andere klachten. Je nachten worden namelijk steeds korter en je raakt steeds geïrriteerder. Waar komt dit toch vandaan? Grote kans dat jij te maken hebt met eczeem. En dat betekent dat het tijd is voor een fijne en probleemoplossende behandeling.

afrekenen-met-eczeem

Eczeem; wat is het?

Wanneer jij te maken krijgt met eczeem, is je huid ontstoken. Hierdoor ontstaan de rode, schilferige plekken en de vervelende jeuk. In de meeste gevallen ontstaat eczeem als je vetbarrière minder goed is. Eigenlijk staat je huid altijd ‘open’. Hierdoor kan je huid vocht niet goed vasthouden en kunnen er snel schadelijke invloeden naar binnen komen. Daar reageert de huid op, er ontstaat eczeem. Het is niet besmettelijk en ook niet gevaarlijk, maar vaak wel heel storend.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten eczeem te onderscheiden.

  • atopisch eczeem: ontstaat door overgevoeligheid
  • allergisch contacteczeem: ten gevolge van allergieën
  • dyshidrotisch eczeem: komt voor op de handen en voeten
  • seborrhoïsch eczeem: vooral op plaatsen met veel talgklieren, zoals hoofdhuid, neusplooi en achter de oren
  • erytrodemie: ernstige vorm van eczeem

Externe invloeden

Zaken die op het eerste gezicht onschuldig lijken, kunnen bij eczeem veel impact hebben. Denk aan warmte, fel zonlicht en droge lucht. Deze factoren dragen bij aan het uitdrogen van de huid wat de eczeem verergert. Daarnaast kunnen bepaalde stoffen (allergisch) eczeem veroorzaken. Dit zijn allergene stoffen, oftewel stoffen die allergie opwekken. Ze zitten in cosmetica, bepaalde planten of schoonmaakmiddelen. Maar ook water, bepaalde textiel of wol kunnen eczeem verergeren…

Reactie van lichaam

Een grote boosdoener voor een onrustige huid is stress. Stress kan ook bijdragen aan het opvlammen van eczeemklachten. Je lichaam raakt uit balans, waardoor je huid sneller vatbaar is voor huidproblemen. Wanneer je al eczeem hebt, kunnen de jeuk en andere klachten sterk toenemen.

Huidanalyse

Bij dit soort huidproblemen is het belangrijk om een totale aanpak toe te passen. Bij Salon Colorfull begin ik altijd met een intakegesprek en huidanalyse. Ik leer hier jouw huid kennen en kan goed bekijken wat er precies aan de hand is. Ook ga ik graag met jou in gesprek over waar je eczeem wellicht vandaan komt en welke aspecten het verergeren, bijvoorbeeld door stress of bepaalde irriterende producten. Samen kunnen we dan besluiten om een combinatie te maken tussen huidverbetering en een ontspanningsbehandeling. De huidverbeterende behandeling zal gericht zijn op het herstellen en verbeteren van je huidconditie, door middel van verfijnde ingrediënten.

Over Salon Colorfull

Ben jij je eczeem zat en wil je het zo snel mogelijk zien verdwijnen? Kom gerust een keer langs in de salon of maak een afspraak voor een intakegesprek. Als beautycoach vind ik het belangrijk om van binnen en van buiten te werk te gaan. Op die manier wordt van alle kanten je huidprobleem aangepakt. Bij Salon Colorfull staat kwaliteit, ontspanning en persoonlijke aandacht altijd voorop. Alles om jouw huid weer in balans te brengen.

Ervaringen

Sabine heeft mij echt geholpen met mijn huid. Ik heb voor een korte periode de Mirena spiraal gehad waardoor ik enorme acne kreeg dat had ik nog nooit eerder gehad. Na een paar behandeling bij Sabine ziet mij huid er weer zoals ouds uit. Ze ik vakkundig, en gastvrij je voelt je snel fijn in de salon. Het is zeker een aanrader.

- Shirley

Samen met mn zusje zo heeeerlijk verwend! Volop aandacht en altijd gezellig!! Sabrina is heerlijk authentiek en daardoor voel je je snel thuis. Zeker een aanrader!!

- Diana en Bianca Spoelder

Een hele fijne middag gehad bij Sabine. Ik mocht een fijne dermaplaning behandeling ontvangen. Van een doffe, vale huid naar een mooie stralend gezicht. Zo ontzettend blij mee. Dankjewel Sabine voor de gastvrijheid en je behandeling.

- Desi

Klaar om een van mijn behandelingen te proberen?

Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een van mijn behandelingen.