Een gevoelige huid door huidveroudering? Dit doe je eraan!

Een gevoelige huid door huidveroudering? Dit doe je eraan!

We worden allemaal ouder. Daar is niks aan te doen! Alleen de mate waarin onze huid veroudert kunnen we wel beïnvloeden. Met de jaren kan de huid namelijk gevoeliger worden. Een trekkerig gevoel in je gezicht, ruwheid en velletjes… Wat voor wondermiddeltjes je ook probeert, soms lijken de klachten gewoon niet weg te gaan. Dan is er een andere aanpak nodig: eentje die ook je huid van binnenuit ondersteunt!

gevoelige-huid

Droge huid

Of je nou van jezelf een droge, vette of gemengde huid hebt, iedere huid kan door huidveroudering droger worden. Wanneer je ouder wordt, vertraagt de stofwisseling van je huid, waardoor je huid minder vocht vasthoudt. Hierdoor kan je gezicht beginnen te trekken en er kunnen schilfertjes of scheurtjes ontstaan. Het gebruiken van een mild verzorgingsproduct kan al helpen, aangezien deze minder vocht onttrekken aan je huid. Alleen soms is zelfs dat niet voldoende.

Levensstijl

Wat je huid allemaal te verduren krijgt op een dagelijkse basis, heeft ook bepaalde consequenties. Zo kunnen bijvoorbeeld blootstelling aan uv-straling en stress ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. Even buiten zitten om te relaxen kan dan wel helpen tegen de stress, maar gebruik dan wel zonnebrand en huidverzorging met spf! Ook wanneer je langdurig rookt, kun je op gegeven moment last krijgen van een zogenoemde ‘rokershuid’. De tabaksrook zorgt ervoor dat de goede stoffen minder goed kunnen worden vervoerd door het lichaam. Hierdoor treed huidveroudering op. Maar wat doe je eraan?

Huidverzorging van binnenuit

De oplossing ligt niet altijd bij verzorgingsproducten. Om van je gevoelige huid af te komen, moet je huid ook van binnen in balans zijn. Besteed daarom meer aandacht aan het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen. Zo is vitamine C erg belangrijk voor het tegengaan van huidveroudering. Supplementen zijn daarom ideaal! Voor ieder type huid is dit aan te raden, maar extra vitamine C kan bijvoorbeeld helpen om rokershuid te verbeteren.

Extra steun

Zit die gevoeligheid je nog dwars? Geen zorgen, dan zijn er nog meer mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een schoonheidsbehandeling die specifiek jouw huidprobleem aanpakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor microneedling of peelings. Maar er zijn ook behandelingen die met de juiste stofjes jouw huid aanpakken, zoals aromatherapie!

Over Salon Colorfull

Hoewel je door simpele aanpassingen je huid kan verbeteren, kan het vinden van de juiste routines en producten ingewikkeld zijn. Wat past het beste bij jouw type huid? Welke voedingstoffen moet je eigenlijk binnen krijgen? Dit zijn allemaal vragen waar je zelf niet zo makkelijk antwoord op krijgt. Maar wees gerust: je hoeft het ook helemaal niet alleen uit te zoeken! Ik help je graag met het vinden van de beste aanpak. Wil je af van je gevoelige huid? Maak dan een afspraak en dan help ik je verder.

Ervaringen

Sabine heeft mij echt geholpen met mijn huid. Ik heb voor een korte periode de Mirena spiraal gehad waardoor ik enorme acne kreeg dat had ik nog nooit eerder gehad. Na een paar behandeling bij Sabine ziet mij huid er weer zoals ouds uit. Ze ik vakkundig, en gastvrij je voelt je snel fijn in de salon. Het is zeker een aanrader.

- Shirley

Samen met mn zusje zo heeeerlijk verwend! Volop aandacht en altijd gezellig!! Sabrina is heerlijk authentiek en daardoor voel je je snel thuis. Zeker een aanrader!!

- Diana en Bianca Spoelder

Een hele fijne middag gehad bij Sabine. Ik mocht een fijne dermaplaning behandeling ontvangen. Van een doffe, vale huid naar een mooie stralend gezicht. Zo ontzettend blij mee. Dankjewel Sabine voor de gastvrijheid en je behandeling.

- Desi

Klaar om een van mijn behandelingen te proberen?

Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een van mijn behandelingen.