fbpx

Weg met donshaar: jouw huid winterklaar

donshaar

Brr, het is best wennen: de overgang van de zomermaanden naar guur herfstweer. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je huid! Hoewel jij waarschijnlijk lekker uitgerust terugkomt van je vakantie, kan je huid wel een oppepper gebruiken. Chloor- en zeewater, zweet en de terugkerende overgang tussen airco en warme buitenlucht kunnen je huid behoorlijk aantasten. Ook de zon kan voor de nodige schade zorgen. Het is dus belangrijk dat jij je huid herstelt van de intensieve zomerperiode én voorbereid op de koude winter die ons te wachten staat.

Zachte huid

Dermaplaning geeft je huid die broodnodige opfrisbeurt. De behandeling exfolieert en laat je huid zacht en helder achter. Hoe dat werkt? Door middel van een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Dat klinkt misschien enger dan het is, want de behandeling is non-invasief. Dat betekent dat het mesje niet wordt gebruikt om in je huid te snijden, maar slechts om licht over je huid te schrapen. Op die manier worden kleine donshaartjes, dode huidcellen én vuil van het gezicht verwijderd. Een soort peeling dus!

Donkere haartjes?

Over het verwijderen van haartjes bestaan nogal wat misvattingen. Zo hoor je wel eens dat haartjes donkerder, sneller of dikker terugkomen. Hier hoef je je echter geen zorgen over te maken. De haartjes worden slechts afgesneden en dat heeft géén invloed op de teruggroei van je haar of je haarstructuur. De behandeling doet geen pijn, maar je huid kan er na de behandeling wel iets roder uitzien. Na maximaal 2 uur is de roodheid verdwenen. Je ziet dan alleen nog het resultaat: een fris en stralend gelaat. Huidspecialiste Sabine Grootjes-Van der Wende is onder andere gespecialiseerd in dermaplaning en vertelt: 'Doordat de huid wordt ontdaan van dode huidcellen, vuil en donshaartjes, zorgt de behandeling ervoor dat je huidverbeterende werkstoffen, die tijdens de behandeling gebruikt worden, veel beter kunt opnemen. We zien zelfs een opnamestijging tot wel 60%. Doordat de behandeling zo effectief is, heb je aan één sessie genoeg. Als je het resultaat langer wilt behouden, is het raadzaam om de behandeling om de 4-6 weken herhalen. Daarnaast geef ik bij iedere behandeling persoonlijk advies over huidver­zorgingsproducten. Wanneer je de juiste producten gebruikt, wordt het effect van de behandeling versterkt.'