Last van een acnehuid? Werk van binnenuit!

Last van een acnehuid? Werk van binnenuit!

Acne kan ontzettend frustrerend zijn. Door puistjes, vette gezichtsdelen en rode bultjes voel je je al snel onzeker en kun je bang zijn dat je een onverzorgde uitstraling hebt. Erg begrijpelijk dat je met deze gevoelens worstelt. Gelukkig is er voor elk probleem ook een oplossing. Wanneer het gaat om huidklachten, is het belangrijk om zowel van buiten als van binnen aan de oplossing te werken. Als Beautycoach van Salon Colorfull vertel ik je hier graag meer over.

acnehuid

Weerspiegeling van gezondheid

Jouw huid is eigenlijk een weerspiegeling van je gezondheid. Wanneer je niet lekker in je vel zit of niet goed voor jezelf hebt gezorgd, valt dat vaak goed af te lezen van je huid. Ook wanneer je last hebt van acne, heeft dat te maken met bepaalde lichaamsprocessen. Dan heb ik het niet direct over een slechte levensstijl, al kan dat problemen opleveren. Wanneer er sprake is van hormonale disbalans, kan dat de talgproductie stimuleren. Daardoor raken je poriën verstopt en komen er onzuiverheden tevoorschijn. Een gezonde levensstijl kan wél instrumenteel zijn om dit soort disbalans op te vangen.

Voedingsadvies

Een huid die uit balans is, heeft dan ook meer nodig dan alleen verzorgingsproducten. Voeding speelt een grote rol bij acne, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, dan kijk ik graag samen met je naar je voedingspatroon. Zo kunnen we beoordelen waar aanpassingen nodig zijn en wat al goed gaat en ontstaat een passend en op maat gemaakt plan.

Gezond eten voor gezonde huid

Voedingsmiddelen die belangrijk zijn bij een gezonde huid, zijn voornamelijk gezonde vetten en antioxidanten. Denk bijvoorbeeld aan vis, ongebrande en ongezouten nootjes, maar ook verschillende groente en fruit. Producten zoals zuivel, suiker en varkensvlees kunnen acne verergeren. Ook kan het zinvol zijn te kijken welke ontstekingsremmende voedingsmiddelen je aan je dieet kunt toevoegen om je klachten te verminderen.

Werken met supplementen

Je voeding is niet altijd afdoende om de huid en het lichaam goed te verzorgen. Soms kan je een duwtje in de rug gebruiken. Dat kan aan de hand van supplementen. Visolie, dat tjokvol omega 3 zit, werkt ontstekingsremmend en doodt de bacteriën die zich op de huid opbouwen. Ook kun je magnesium als supplement innemen. Magnesium vermindert namelijk stress, en stress is een grote boosdoener voor hormonale disbalans.

Ontspanning en verbetering

De huid ondersteunen met voeding en/of supplementen is zinvol. Maar ook kan het wenselijk zijn om aromatherapie toe te passen. Bij aromatherapie werk ik met etherische oliën. Deze oliën werken niet alleen ontstekingsremmend, wondhelend en antibacterieel, het laat jou ook heerlijk ontspannen. En dat is ook belangrijk voor de gezondheid van je huid!

Over Salon Colorfull

Wil jij acne aanpakken of ben je nieuwsgierig naar een schoonheidsbehandelingen? Je bent van harte welkom in mijn salon. Peelings, bindweefselmassage en andere behandelingen behoren tot de mogelijkheden. Om de juiste aanpak te kunnen toepassen, leer ik jou en je huid graag kennen tijdens een intakegesprek. Zo kun jij van binnen en van buiten weer stralen! Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.

Ervaringen

Sabine heeft mij echt geholpen met mijn huid. Ik heb voor een korte periode de Mirena spiraal gehad waardoor ik enorme acne kreeg dat had ik nog nooit eerder gehad. Na een paar behandeling bij Sabine ziet mij huid er weer zoals ouds uit. Ze ik vakkundig, en gastvrij je voelt je snel fijn in de salon. Het is zeker een aanrader.

- Shirley

Samen met mn zusje zo heeeerlijk verwend! Volop aandacht en altijd gezellig!! Sabrina is heerlijk authentiek en daardoor voel je je snel thuis. Zeker een aanrader!!

- Diana en Bianca Spoelder

Een hele fijne middag gehad bij Sabine. Ik mocht een fijne dermaplaning behandeling ontvangen. Van een doffe, vale huid naar een mooie stralend gezicht. Zo ontzettend blij mee. Dankjewel Sabine voor de gastvrijheid en je behandeling.

- Desi

Klaar om een van mijn behandelingen te proberen?

Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een van mijn behandelingen.