Echte huidverbetering: werken aan couperose

Echte huidverbetering: werken aan couperose

Blozende wangetjes worden vaak als charmant en schattig gezien. Je bloost bijvoorbeeld door een lieve opmerking of hebt je flink ingespannen. Het is een onschuldig fenomeen, maar wat als je continu een rode huid hebt? Dan vinden veel mensen het niet zo schattig meer. Couperose is een huidprobleem waarbij roodheid een kenmerk is. Veel mensen zien dit echter liever gaan dan komen. Bij Salon Colorfull help ik je graag verder.

couperose

Constant rode wangen

Doordat bij couperose de bloedvaatjes in je huid slapper en wijder worden, zijn ze een stuk zichtbaarder. Dat resulteert in de bekende roodheid. Couperose komt het vaakst voor op de neus, het voorhoofd, de kin en uiteraard de wangen. Dat maakt het een heel opvallend huidprobleem. Weet je niet zeker of je last hebt van couperose? Druk een glas tegen je huid en kijk of de roodheid verdwijnt. Zo ja, dan is er mogelijk sprake van couperose.

Ontstaan

Hoe couperose ontstaat, is niet bekend. In veel gevallen ontstaat het spontaan, het is er opeens. Wel zijn er bepaalde factoren die de aandoening kunnen verergeren. Denk daarbij aan zonlicht, kou of gure wind. Ook blijkt uit bepaalde onderzoeken dat mensen met een dunnere, lichte huid sneller last kunnen hebben van couperose.

Niet gevaarlijk, wel vervelend

Couperose is niet gevaarlijk. Maar hoewel het een onschuldige huidaandoening is, kan het nog wel storend zijn. Vaak zijn mensen dan geneigd de roodheid te maskeren met veel make-up, wat voor onzuiverheden kan zorgen. Heel vervelend natuurlijk! Goed om te weten is dat de verwijde bloedvaatjes geen rol spelen bij de zuurstofaanvoer en -afvoer in je huid. De roodheid heeft dus geen functie. Tijd om het aan te pakken en je huid te verbeteren.

Tips voor thuis

Er zijn dingen die je thuis komt doen om de huid zo kalm en rustig mogelijk te houden.

  • Gebruik milde, hydraterende cosmetica met natuurlijke ingrediënten
  • Was je gezicht niet te vaak, liefst niet vaker dan eens per dag
  • Vermijd hitte (zoals sauna of stoombad) en overmatige blootstelling aan uv-straling

Wil je echt van couperose af, dan is een behandeling noodzakelijk.

Oplossingen couperose

Als beautycoach help ik je graag om je couperose aan te pakken. Daarbij kijk ik altijd naar de klacht in het geheel. Zo kan ik advies geven over voeding, maar ook behandelingen en producten advizeren. Zo kan ik mesotherapie toepassen om je huid aan de buitenkant te stimuleren. Door minuscule prikjes worden werkstoffen in de huid gebracht. Dit zorgt ervoor dat de celvernieuwing en het zelfherstellend vermogen van de huid aangewakkerd wordt.

Benieuwd?

Heb jij ook last van couperose of een ander huidprobleem? Neem gerust contact met mij op. Kwaliteit, ontspanning en persoonlijke aandacht staat centraal, welke behandeling je ook ondergaat. Samen creëren we een fijn momentje voor jezelf, waarbij stress en spanningen buiten de deur blijven. Maar ook werken we gericht aan effectieve huidverbetering. Zo halen we het beste van jou naar boven!

Ervaringen

Sabine heeft mij echt geholpen met mijn huid. Ik heb voor een korte periode de Mirena spiraal gehad waardoor ik enorme acne kreeg dat had ik nog nooit eerder gehad. Na een paar behandeling bij Sabine ziet mij huid er weer zoals ouds uit. Ze ik vakkundig, en gastvrij je voelt je snel fijn in de salon. Het is zeker een aanrader.

- Shirley

Samen met mn zusje zo heeeerlijk verwend! Volop aandacht en altijd gezellig!! Sabrina is heerlijk authentiek en daardoor voel je je snel thuis. Zeker een aanrader!!

- Diana en Bianca Spoelder

Een hele fijne middag gehad bij Sabine. Ik mocht een fijne dermaplaning behandeling ontvangen. Van een doffe, vale huid naar een mooie stralend gezicht. Zo ontzettend blij mee. Dankjewel Sabine voor de gastvrijheid en je behandeling.

- Desi

Klaar om een van mijn behandelingen te proberen?

Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een van mijn behandelingen.