Massages6 goede redenen waarom een massage fijn kan zijn

Wat voor massage het ook is, het voelt hartstikke fijn. En bijkomend voordeel: wetenschappers van de Universiteit van Miami hebben ontdekt dat een massage ook hartstikke gezond is. Dit zijn goede redenen om een massage te ontvangen.

 

1. Het werkt als een pijnstiller. Vooral als je masseur je blote huid masseert. Op die manier wordt volgens wetenschappers het zelfde deel van je hersenen geactiveerd als bij pijnstillers zoals codeïne. 

 

2. Het geeft je immuunsysteem een boost. Een massage stimuleert niet alleen je bloedsomloop, maar ook de samenstelling van je bloed. 

 

3. Het maakt je flexibeler. Niet dat je meteen je been in je nek kan leggen hoor.

Maar door twee keer per week een half uur gemasseerd te worden, zou je lichaam soepeler en flexibeler worden. 

 

4. Het vermindert stress. Voor een sollicitatiegesprek of een date een massage krijgen kan je de stress even helemaal doen vergeten. En bonus: tegelijkertijd helpt een massage je ook om beter te kunnen ontspannen. Winst!

 

5. Het geeft je humeur een boost. Regent het buiten? Is het maandag? En je voelt je shit? Dan heb je echt een massage nodig. Volgens onderzoekers verhoogt een massage je serotine (een neurotransmitter waarvan je blij zou worden) met 28 procent en dopamine met 31 procent. Een massage zou je dag dus weer helemaal goed moeten maken.

 

6. Het kan zorgen dat je beter slaapt. Een gezichtsmassage van 20 minuten kan je bloeddruk verlagen en werkt slaapverwekkend. Ook een voetmassage zou goed helpen.

 

Dus kijk even bij mijn massages en kies een heerlijke massage uit!